About Us Career Center Media Center

The Track

 
Szervezeti felépítés
Alapszabály
Bírósági bejegyzések
Közhasznúsági jelentés
Közgyűlési határozatok
Elnökségi Határozatok
Szabályzatok
Díjtételek
Ellenőr nyilvántartás
Sportbíró nyilvántartás
Versenyző nyilvántartás
Régiós Szövetségek
Katasztr. Szervezetek
Mentő Szervezetek
Csapatok




Szövetség



A Magyar Gyorsulási Sportági Szövetség (MGYSZ) - angol nevén: Hungarian Hot Rod Association - munkájának köszönhetően 2006.-ban vált hivatalosan is önálló sportággá a gyorsulás. Az MGYSZ  a gyorsulási sportágban közhasznú sportági szövetségként látja el mindazon feladatokat, melyet a 2004. évi I. törvény előír a sportszövetségek részére, úgy a biztonságos rendezési szabályok, mint a gyorsulási versenyrendszer üzemeltetése terén. A szövetség által a gyorsulási sportágra egységesen megkötött balesetbiztosítási keretszerződés kizárólag a szövetség által engedélyezett versenyekre érvényes, így egyéb esetben a biztosító mentesül a kártérítési kötelezettség alól. A gyorsulási sportágat a Generali biztosítja kizárólagos joggal.

A legális versenyekről:
Csak a sportági szövetség előírásait betartó gyorsulási sportrendezvények minősülnek a törvény szerint legális versenynek. Az MGYSZ a rendezőkkel rendezői szerződést köt, így garantálja, hogy a versenyeken a biztonsági előírások betartásra kerülnek.  A rendezvényre látogatók számára a balesetmentes látogatás, szórakozás örömét vizsgázott sportszakemberek biztosítják. A legális gyorsulási versenyek bejáratánál MGYSZ zászló lobog, mely jelzi a látogatóknak, hogy a rendezvény biztonsággal látogatható. Fontos:  A hatályos jogszabályok szerint aki olyan gyorsulási sportrendezvényen vesz részt versenyzőként, látogatóként, amely nem rendelkezik a szövetség engedélyével, baleset bekövetkezése esetén a biztosító nem téríti meg a károsultnak sem a vagyonban sem az egészségben okozott kárt. Keresse az MGYSZ zászlót, hogy biztonságban szórakozhasson.



 

Internet szolgáltató |                          Contact Us |                           Tárhelyszolgáltató |                            Lap tetejére

A gyorsulás veszélyes sport! A sportág gyakorlásának helye a versenypálya! Az igazi versenyző nem teszi kockára mások életét!

Copyright © 2000.-2009. Minden jog fenntartva (MGYSZ)